VERKEN ONS MENU .
Je kunt bij ons terecht voor een klein hapje, maar je kunt ook de hele avond komen tafelen. Zo hebben we ons menu onderverdeeld in ‘Bar Bites’, ‘Kleine Gerechten’, ‘Grotere Gerechten’ en ‘Desserts’.
Bites
Bar Bites
Begin jij de avond met een Oester Gruyère, heerlijke Sardines, Garnalenkroketjes of een selectie aan Seacuterie? Vergeet dan niet ook ons knapperige zuurdesembrood te proeven, geserveerd met huisgemaakte zeewier- of ansjovis~boter.
sardines
Geniet van onze sardines, geserveerd met Tijm, in een saus van~met, Citrus. 7.5
brandade
Romige aardappelpuree met gerookte makreel en kabeljauw. 8.5
oyster 3p
Oesters met heerlijke Gruyère. Een perfecte combinatie van oesters en smeuïge kaas. 15
seacuterie tasting
Ontdek een wisselende selectie van zeevruchten in deze verfijnde seacuterie. Een smaakvolle en creatieve twist aan de traditionele charcuterie.
Voor
Kleine Gerechten voor de Fijnproever:
Ga jij voor de ‘Schelpjes in het Groen’, met een saus van zuring, kervel en vermout, geïnspireerd op de Vlaamse klassieker ‘Paling in het Groen’. Of proef je toch liever de Bloemkool, de frisse Makreel Ponzu Pruim of de kleurrijke Bietensalade? Ook Oesters zijn weer van de partij, ga je voor een ‘Oester Tasting’, een Oester Gruyère of meerdere Europese Oestersoorten? Geserveerd met huisgemaakte vinaigrettes.
brood
Versgebakken zuurdesembrood geserveerd met huisgemaakte zeewier- of ansjovis~boter. 6.5
garnalenkroket
Knapperige garnalenkroketjes, huisgemaakt. Geserveerd met Citroenmayonaise. Puur genieten. 4.5
oester tasting (6p)
Proef een mix van 3 verschillende Europese oesters, geserveerd met huisgemaakte vinaigrettes en citroen. 24.5
‘schelpjes in het groen’
Seizoensschelpjes in het Groen, met een saus van zuring, kervel en vermout, geïnspireerd op de Vlaamse klassieker ‘Paling in het Groen’. 14.5
oester Special
Oesters met gruyère. Een perfecte combinatie van oesters en smeuïge kaas. Een must-try voor oesterliefhebbers. 15
bieten salade (v)
Knapperige en kleurrijke bietensalade. Geserveerd met koolrabi en kardemom olie. Een gezonde en kleurrijke keuze. Verrassend én vegetarisch. 11.5
Geniet van makreel met ponzu, pruim en rozemarijn, een frisse combinatie van makreel, citrusachtige ponzu-saus en zoete pruimen. 11.5
makreel
oesters
Meerdere soorten Europese oesters verkrijgbaar, geserveerd met huisgemaakte vinaigrettes.
Hoofd
Hoofdgerechten voor de Echte Visliefhebber:
Ga jij in de koude maanden voor de Vissersstoof, Mosselen Lavas of de Hele Dorade? Of laat je je liever verrassen door de Vis van de Maand, een creatie van onze chef met seizoensgebonden vis.
hele dorade
Een hele Dorade, café de Paris saus, kappertjes, citroen en dille. Een echte Franse klassieker! 27.5
mosselen
Mosselen in een saus van lavas, saffraan en zeevenkel. Een smaakvol gerecht dat je niet mag missen. 21.5
vissersstoof
Een rijke vissersstoof gevuld met schelpen, langoustine en kabeljauw. Een heerlijk verwarmend gerecht voor de koude maanden. 24.5
fish & chips
Knapperige en malse kabeljouw, perfect gebakken en geserveerd met huisgemaakte frietjes en ravigottesaus. Een moderne twist op de klassieke Fish & Chips. 19.5 + mushy peas 2.5
seizoensvis
Momenteel Schelvis Filet geserveerd met Sauze Normande en paddenstoelen. 19.5
sides
Natuurlijk is het mogelijk om bijgerechten te bestellen, denk aan een frisse salade, knapperige frietjes of krokant geroosterde aardappels. 5
Dessert
Sluit je avond af met een Chocolade Mousse, de klassieke Affogato met espresso en vanille-ijs, of een ondeugendere versie; de Affogato Martini.
chocolade mousse
Speciaal voor de chocoladeliefhebber. Geniet van de zachte textuur en rijke smaak van onze chocolademousse. Geserveerd met sinaasappel & amandel. 8,5
affogato
Sluit je avond af met een espresso en romig vanille-ijs. 6,5
affogato martini
Een speelse draai aan de klassieke Affogato. Espresso, ijs en een vleugje martini. Een decadente traktatie. 6,5
jasmijn panna cotta
Panna Cotta met een vleugje jasmijn voor een subtiele en bloemige smaak. 10,5
Elk gerecht is met zorg ontwikkeld en met liefde geserveerd. Kom jij gezellig tafelen bij The Good Companion?