vijf tips voor duurzamer eten
Veel mensen proberen het al, maar vinden het nog steeds moeilijk om duurzaam te eten. Waar te beginnen? We hebben 5 tips om het een beetje makkelijker voor je te maken.
1. SLIM BOODSCHAPPEN DOEN
Doe één of twee keer per week boodschappen en koop genoeg eten voor de rest van de week. Je portemonnee zal er ook blij mee zijn omdat je waarschijnlijk geen extra's zult kopen. Op deze manier verspil je minder voedsel in een week. Het klinkt als veel werk, maar als je het slim aanpakt, zal het je op vele manieren ten goede komen.
2. GEBRUIK JE RESTJES
Om door te gaan met tip nummer 1, restjes over? Plan een avond speciaal voor ze in, gooi er niets van weg. Het is hoe dan ook lekker, je hebt het al eerder gegeten. 😉 Te veel om mee om te gaan? Vries het in en geniet er een andere keer van! Zijtip: bereid iets dat je wat langer kunt bewaren.
3. EET LOKAAL
Lokaal? Hoe lokaal precies? Eigenlijk alles wat uit Nederland komt, maar seizoensgebonden. Experimenteer met typisch Nederlandse groenten, bereid iets nieuws en minimaliseer je eigen ecologische voetafdruk. Nog een zijtip: koop een fruit- en groentekalender, zo weet je precies welke groenten of fruit in het seizoen zijn.
4. EET MINDER ROOD (OF BEWERKT) VLEES
Vlees heeft een grote impact op ons milieu. Een beetje minder eten kan absoluut geen kwaad. Heb je zin in een lekker stukje steak, zoek dan in het biologische schap, het smaakt toch beter.
5. KIES JE VIS MET EEN DUURZAAMHEIDSMERK
We kunnen beter als het gaat om vis eten! Controleer of je vis een ASC- of MSC-kwaliteitskeurmerk heeft, dan weet je of het duurzaam gekweekt of gevangen is. Zoals de visjes op ons menu!
Heb je vandaag geen zin om zelf te koken?
Natuurlijk maken we een duurzame vis voor je klaar! Reserveer hier een tafel.