Ansjovis boter .
Actieve tijd: 10min
Totale tijd: 10min
Aantal: 6-10 persons
INGREDIËNTEN
Blikje ansjovisfilets (MSC)
1 pakje ongezouten boter (250gr)
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte bieslook
BEREIDING
Snijd de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur zacht worden. Hak intussen de andere ingrediënten fijn. Wanneer de boter zacht is, kun je alles gemakkelijk door elkaar mengen.
PROFI-TIP
Om de boter op een professionele manier te presenteren, rollen we de boter graag in folie zodat we mooie ronde plakjes kunnen maken.
Om dit te doen, leg je een stuk vershoudfolie op een schoon oppervlak. Schep de boter in het midden in de vorm van een worstje. Vouw de vershoudfolie eroverheen en eronder en rol tot alle folie is gebruikt. Dit hoeft niet heel strak te zijn. Je kunt het strakker maken door de uiteinden te draaien.
Zet de boter in de koelkast om weer stevig te worden, zodat je er mooie plakjes van kunt snijden.