Ansjovis boter .

Actieve tijd: 10min

Totale tijd: 10min

Aantal: 6-10 persons

Ansjovisboter: verse ingrediënten zoals MSC-ansjovisfilets, ongezouten boter, peterselie en bieslook worden samengevoegd tot een smaakvolle spread.

 INGREDIËNTEN

  • Blikje ansjovisfilets (MSC)

  • 1 pakje ongezouten boter (250gr)

  • 2 el fijngehakte peterselie

  • 2 el fijngehakte bieslook

BEREIDING

Snijd de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur zacht worden. Hak intussen de andere ingrediënten fijn. Wanneer de boter zacht is, kun je alles gemakkelijk door elkaar mengen.

PROFI-TIP

Om de boter op een professionele manier te presenteren, rollen we de boter graag in folie zodat we mooie ronde plakjes kunnen maken.

Om dit te doen, leg je een stuk vershoudfolie op een schoon oppervlak. Schep de boter in het midden in de vorm van een worstje. Vouw de vershoudfolie eroverheen en eronder en rol tot alle folie is gebruikt. Dit hoeft niet heel strak te zijn. Je kunt het strakker maken door de uiteinden te draaien.

Zet de boter in de koelkast om weer stevig te worden, zodat je er mooie plakjes van kunt snijden.