Makreel Paté: Een romige paté gemaakt van gerookte makreel, roomkaas, crème fraîche en verse kruiden, perfect als voorgerecht of als spread.

MAKREEL PATÉ .

Actieve tijd: 10min

Totale tijd: 10min

Aantal: 6-10 personen

Makreel Paté: Een romige paté gemaakt van gerookte makreel, roomkaas, crème fraîche en verse kruiden, perfect als voorgerecht of als spread.

INGREDIËNTEN

  • 1 gerookte makreel

  • 1 eetlepel roomkaas

  • 1 eetlepel crème fraîche

  • Handjevol fijngehakte bieslook

  • Handjevol fijngehakte peterselie

  • Schil en sap van 1 citroen

  • 1 theelepel fijn zeezout

  • 3-5 druppels tabasco

BEREIDING

1.     Verwijder de huid van de makreel en verwijder de graten door de makreel met je handen te plukken. Doe al het gefileerde vlees in een kom en controleer nogmaals door het met je handen in een andere kom te doen.  

2.     Voeg nu de andere ingrediënten toe aan de kom met makreel en meng alles goed door elkaar. Je kunt dit stevig doen zodat je een vrij glad mengsel krijgt. Breng op smaak met extra citroensap, peper en zout. Et Voilà! 

RAS EL HANOUT CHUTNEY .

Actieve tijd: 10min
Totale tijd: 60min
Aantal: 6-10 persons

INGREDIËNTEN

  • 250gr witte ui in ringen

  • 45gr wittewijnazijn

  • 45gr jam suiker

  • ½ tl ras el hanout

  • Snufje cayenne peper

BEREIDING

Snijd de uien in ringen en bak ze in een pan met olie. Zorg ervoor dat de uien niet kleuren. Voeg de ras el hanout kruiden toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de suiker toe om de karamelisatie te starten. Laat nog 10-15 minuten karameliseren, voeg dan de witte wijnazijn toe. Laat verder koken tot de uien zacht en gaar zijn. Breng op smaak met cayennepeper en voeg indien nodig wat meer suiker toe. Wees niet verleid om het te zoet te maken, het moet een frisse aanvulling zijn op de makreel.